Planerade schapendoes kullar

Mistral Des Uns et Des Autres har blivit pappa i Sverige!

 

Troja och Mistral parades den 17 maj 2017 och

den 17 juli 2017 fick de 3 flickor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mistral Des Uns et Des Autres

Historien om Mistral och jag:

 

Jag måste få lov att presentera denna fantastiska hunden som jag känner så väl utan att känna honom på riktigt! (fast vi har träffats <3)

 

Mistral och jag har en historia tillsammans - men han vet inte om det!

 

När vi för snart 9 år sedan började tittade på rasen schapendoes, då en verterinär rekommendrat den, började jag söka på internet för att hitta information - den första hunden som dök upp var en bild på Mistral och jag blev nyfiken och läste på om rasen - han fångade mig och familjen. Denna killen har jag alltså medvetet och ändå omedvetet följd sedan han var ung.

 

Mistral denna fina killen som har alla titlar man bara kan drömma om, har sedan han var en ung varit en favorit för mig. 2008 blev han världsvinnare i Stockholm och han blev dessutom bäst i rasen. Han tävlade mot en "syster" till Trojas mamma och vann. Samma år föddes vår kära och högt älskade Samantha.

 

Titlarna är bara en "bisak" i det det hela när jag den senaste tiden stod inför valet av hane till Troja.

 

För mig är ser prioiteringen ut som följer:

1) hälsa

2) mentalitet / som ingår i rasstandarden som jag naturligtvis prioiterar mycket högt

3) mitt hjärta

 

Och där "stod Mistral då plötsligt på min näthinnan" - snart 12 år gammal och viftade på svansen om en tonåring- och valet blev plötsligt väldigt enkelt SJÄLVFALLET SKA Troja och Mistral bli ett par i förhoppningen om att att de ska få fina rastypiska valpar, med super temprament och hälsan i behåll.

 

Jag har bara hört så mycket gott om Mistral han bor i en flock med många hundar utan minsta problem tikar och hanar NO PROBLEM han är frisk, glad och full av liv plus att han har alla papper i ordning. PRA AA alltså fri, han är ögonlyst i september 2016 ua men med ålderskatarakt (ej ärfligt) hans höfter är A, han har mängder av utmärkelser som skulle göra vilken hundägare hur stolt som helst. Plus att han enligt hörsägen härstammar från linjer som gillar att valla - återstår att se om det nedärvs.

 

Nu kör vi - MISTRAL DES UNS ET DES AUTRES är en favorit och vi håller nu alla tummar för ett gäng fina valpar.

 

Till er som tingat valpar så hoppas jag att ni är nöjda med mitt val!

 

Lite annat om Mistral:

 

Mistral bor i mitten av Italien i Giulianova ca i höjd med Rom fast mot Adriatiska havet. Han bor i en flock med en hel del hundar och trivs med det. Han är väldigt tillgiven, gillar närhet, han är arbetsvillig, alltid glad, har inget behov av att hävda hans plats i rang och är mycket vänlig.

 

Jag tror väldigt mycket på denna kombinationen och önskar av hela mitt hjärta att detta ska bli minst lika bra som min förra kull! Vi ser återigen fram emot att samarbeta med Kennel Des Uns et Des Autres och Mistrals ägare Vittorio D'Antonio.

 

Är du sugen på valp efter Troja och Mistral ber jag dig maila mig på adresse helle@byfrost.se

 

 

 

 

 

 

 

Mistral dressed for succes ;)