Våra schapendoes

 

 

 

Våra schapendoes

Får vi presentera!

GK VA McM Cosmopolitan Samantha

 

 

Denna fantastiska tjejen som kallas Samantha eller Sammy är vår första schapendoes hon är född 22 maj 2008 och är en glad, social, arbetsmyra som älskar att få arbetsuppgifter. Vi har lärt oss massor av denna goa tjejen som är en liten schapendoes med sina 41,5 i mankhöjd, men hon har personlighet för många. Hon är en "pratglad" dam och mycket intilligent - henne kan ingen lura. Hon tränas och tävlas i agility av vår dotter Elin och vallar med mig. Hon är fullständigt orädd och har ett stort intresse för får och älskar att vara i vallhagen. Samantha är en förebild för vår flock med en starkt vilja och hon är tydlig i allt hon gör och väldigt lojal mot de sina, men också lite av en polis som ser till att det är ordning och reda men hon har lååångt snöre innan hon med bestämthet säger ifrån.

 

Vår fina Samantha är anlagstestat i vallning med godkänd resultat och är avelsbedömd av rasspecialtist med mycket gott omdömme och godkänd. Hon har ett svenskt cert och är utställd flera gånger med fina resultat. Numera är det "dotterns hund" och de tycker det är roligast med agility så det är det vi satsar på idag hon tävlas i klass 2.. Plus att hon vallar med mig - såklart!

 

Hon är vår ONE AND ONLY SAMMY <3

Får vi presentera!

WW-15 KBHW-15 SE UCH DK UCH FI UCH NORD UCH JWW-14 GK VA

Mc Marras Tomboy Twister

 

 

Vår fina goa Troja som hon kallas är född den 3 mars 2013. Hon är en mycket glad och mysig tjej med en massa härlig energi. Jag brukar säga att det finns inga dagar som hon inte bjuder på minst ett skratt. Oavsett hur trist en dag kan kännas så finns hon alltid där med ett eller annat påhitt som gör att vi bara skrattar. Hon är en energisk tjej med en mycket bra motor hon ställer upp på ALLT utan minsta tveksamhet - för henne är livet en fest :) Stress finns inte i henne och när det ska mysas i soffan är hon först framme och lägger sig gärna raklång över den som sitter där. Hon har mycket personlighet hon med och gillar att synas vart hon än kommer och vad hon än ska göra.

 

Hon tränas i agility och har tävlat i officielklass 1. Hon tränas i vallning och har mycket god djurkänsla, är lugn och trygg med fåren ingen stress där heller. Hon är 44 cm hög och väger ca 14 kg och som synes så har hon en del championat och några titlar som vi naturligtvis är mycket stolta över. Hon har dessutom vunnit 2 rasspecialen i Danmark september 2014 (BIR) och i maj 2015 (BIM)

plus att hon blev BEST IN SHOW och därmed BIR på stora rasspecialen i november i Holland 2015.

 

Troja är anlagstestat i vallning med godkänd resultat, avelsbedömd, ögonlyst ua, PRA ++

ED-0 och HD-A . Men bäst av allt är att vi har Troja i våra liv <3

 

Får vi presentera!

By Frost Snowflake - alias Luca

Luca som valp

Luca 7 månader Best In Show valp - Hollänska rasspecialen 2016 - KCM

Luca 8 månader MY DOG 2017

Får vi presentera!

By Frost Italian Ice Cream - alias Donna

hon bor hos oss!

 

Donna är en livlig liten tjej som med iver följer med överallt.Trygg, go och livlig. Ska bli spännade och se vad det blir av henne. Är utställt vid få tillfällen med mycket fin kritik och placeringar och hon har träffat får - men mest på skoj än sålänge!

Här är Donna tillsammans med mamma Troja. Hon är 8 månader gammal på bilden!

Donna Holland november 2016