Lite om oss - about us!

Vår familj - our family

Fakta

Vi är 2 personer i vårt hushåll. Anders min sambo i över 25 år, Elin vår vuxna dotter är utbildat socionom och har flyttat hemifrån. Vi är innehavare av Colorama i Sjöbo. Anders är VD och jag jobbar i huvudsak som inredingsexpert, ett arbete som jag verkligen brinner för.

Våra fritidsintressen är våra HUNDAR, vandringar i in- och utland, vallning, agility, utställning, resor och att umgås med våra vänner (bilden ovan är från sommaren 2018, då familjen med Yuta var på besök från Holland).

Hundarna är 4 härliga schapendoestikar. Troja min stamtik, Donna, Saga och Moa - samt Luca en hane som jag äger tillsammans med Caroline Ljung och Bob som samägs med Claus Frost Lillelund.

Jag har många års erfarenhet av rasen Nederlandse Schapendoes, som barn hade mina farföräldrar schäfer och morföräldrar dobermann, men min första egna hund var Samantha som avled 2022 nästan 14 år gammal

Kennel By Frost etablerades den 6 april 2016.

//Helle Frost Jensen

VÅRA SCHAPENDOES:

Troja

Donna

Saga

Luca

 

Bob

Mina mål:

Syftet med min uppfödning är:

Mitt mål är att föda upp friska, rastypiska Nederlandse Schapendoes med fokus på hälsa och mentalitet och givevis med dom egenskaperna en vallhund ska ha. Jag anseer att en schapendoes ska ha ett aktivt liv, då det är så dom är i kropp och själ - aktivitet behöver inte betyda att man alltid ska vara "bäst" på alla hundsporter, men att man gör något som stimulerar hunden till att vilja utföra en uppgift. En hund av vallhundsras har oftast en god portion "will to please" - vilket betyder att dom som vi behöver visa att dom är duktiga på något - att bara sitta hemma och "äta praliner" är inte nyttigt för någon och är i synnerlighet inget liv för en schapendoes! En schapendoes är intelligent och jobbar/tänker självständigt. Detta ställer krav på ägaren och det får man vara beredd på! Med stimulans och delagtighet i gemenskapen inom familjen, är en schapendoes er BÄSTA OCH TROGNASTE VÄN och glädjen vid att äga en schapendoes är okomplicerat REN KÄRLEK och TILLIT!!

 

Vi är aktiva med våra hundar på många olika plan och mer eller mindre i perioder men det är så livet är och det accepterar en schapendoes.

 

Gemenskapen med att äga en hund är viktig för hunden och för oss människor och min ambition är att skapa en miljö där vi trivs tillsammans, träffas om man vill och kan. När man köper valp från mig får man vara beredd på att valparna för alltid finns i mitt hjärta och jag vill väldigt gärna kunna följa dom ut i livet i någon form. Min ambition är även att finnas där om problem uppstår eller om man bara vill ha ett gott råd. Kan jag inte svara tar jag alltid reda på ett svar och återkommer - sån är jag!

 

Kennel By Frost är medlem i Svenska Kennelklubben och följer deras regelverk!

 

Vi är även medlem i svenska, danska, norska (NKK) och holländska schapendoesklubben, samt medlem i Ystad Brukshundklubb.

 

 

 

Moa

Samantha