Om/About our dogs

By Frost Snowflake - Luca

En glädjespridare, älskar barn och i synnerlighet sina

människosbarn Lias och Noel. Hans bästa vän i hundvärlden är Messi en jaktlabrador. Caroline tränar Luca i spår, lydnad, agility, har börjat med vallning och han ställs ut. Luca är glad, snäll,  följsam, uthållig, kelig och positiv. Han har även en god motor och gillar att arbeta.

Han hoppar, skuttar och snurrar som en virvelvind, men är även lugn och trygg. Han följer med familjen på husvagnssemester, tränas och umgås ofta med ett gäng flatcoated retrievers som även ingår som en del av familjen han bor hos. Luca är Carolines hund han följer henne i alla lägen, de är riktiga träningskamrater. Luca ägs av Caroline Ljung och mig och bor i Sjöbo. Luca är pappa till 2 kullar.

By Frost Bacio - Bob

Urgulliga roliga Bob. Älskad av många.

En energisk ung kille som är med på allt och älskar alla. Ett energiknippe som gillar att lära en massa saker allt som lillmatte Emilie och lillhusse Daniel gör hänger han med på och lär sig snabbt. Den långa svansen viftar när någon vill göra något och då är han genast med på noterna, men han är också duktig på att njuta av livet på uteplatsen, där han har koll på allt som händer runt om och hans familj. Bob har varit på några få utställningar och tränas i nosework som han älskar. Han är en glad, trygg, anpassningsbar, mysig och positiv kille som älskar barn. Bob stannade inom familjen och i mitt regi, vilket jag är väldigt glad över. Bob är pappa till 1 kull.

By Frost Magic Maranello - Enzo

Enzo är en härlig kille som har växt upp på landet med hans familj Marie-Luise och Jörgen - matte är ofta hundvakt till familjens hundar och det är ett gäng, så Enzo är långt ifrån ensamhund han har många kompisar som lär honom allt de kan. Det är en blandat skara av raser allt från fransk bulldog, Bearded collie mm och alla dessa pojkar leker och har så kul tillsammans. Enzo är en snäll pojke och väldigt social och ibland har det varit en utmaning för matte då han tror att alla hundar är hans kompisar och vill leka. Det ska bli spännande att följa honom framöver han är redan en berest kille som visat framtassarna i utställningsringarna. En härlig kille med massor av bus i kroppen. Enzo ägs av Marie-Luise men är såld med bibehållen avelsrätt i kennelns regi.

By Frost Don Juan - Otiz

Otiz en en energisk och kärleksfull ung man - han testar på det mesta spår, lydnad och agility. Han lever ett härligt familjeliv med barn och vuxna samt umgås med hundkompisar. Han är en livlig kille som gillar full fart och han hänger gärna med när familjen ska ut med husvagnen. Otiz har startat hans meritering med bravur och fortsättning följer under 2023 där ni vill kunna uppleva honom live lite här och där. Det skal bli spännande att följa denna underbara killen i framtiden.

Otiz ägs av Tim Gustavsson men är såld med bibehållen avelsrätt i kennelns regi.

By Frost Italian Ice Cream - Donna

LA DONNA! Söt som en mycket god italiensk glass, så himla cool, trygg och med en inbyggd motor som är få förunnat. Snurrar och springer som en gasell smidig, snabb, rolig, kelen och bara alldeles UNDERBAR. Donna tränas i agility av vår dotter Elin, vandrar med husse Anders, de har en speciell kontakt och Donna är väldigt klok och ser alltid till att husse inte glömmer att hon faktiskt är hans favorit ;) Donna är även en mycket god storasyster till Saga och Saga avgudar henne. Donna, min lilla goa virvelvind, tränas även i vallning. Donna är hela familjens lilla stjärna - hon är med över allt och fungerar i alla sammanhang - en totalt okomplicerat hund utan att vara mesig och tråkig. Vi brukar säga att hon har allt - vilket kanske är kaxigt men i vår värld så är det bara så. Donna är även mamma till 2 kullar.

By Frost Fiore Fortunato Ferrari - Saga

Saga Bus! Denna tjej har full fart på pedalerna men är även en riktig kelgris. Hon tror att världen skapades just för hennes skull och att ALLA tycker att hon är världens gulligaste. Hon leker ohämmat med sin storasyster och de övriga i flocken. Hon blir förlåten och kommer undan med det mesta, vilket såklart utnjuttas av denna lilla sötlöken. Hon vaktar med 2 skall och viftar på hennes långa svans när någon kommer på besök och är väldigt enkel att ha med att göra i alla situationer. Vi kallar henne även vår lilla bulldozer - fullkomligt orädd och busig till tusen. Saga tränas i lite agility, ställs ut och nu har det blivit en del vallning för henne också, där hon visar ett utmärkt intresse och har goda naturliga egenskaper. Saga är mamma till 2 kull valpar.

By Frost Prima Donna - Moa

Vår älskade Moa,  hon utvisar tillsammans med hennes syskon en otrolig arbetskapasitet, fokus och föremålsintresse. Hon var som valpp expert på att se oskyldig ut när en biabädd, kudde, leksak eller matta "plötsligt har exploderat" när hon råkade vara i närheten ;) fast nu mera är det ett överstökat period i livet. Vi hoppas och tror mycket på denna tösen - man har verkligen INTE tråkigt med en Moa i huset. På valpkursen, agilityträning, i vallhagen och på ringträningen är hon superduktig på alla moment och har en utmärkt näsa - trygg, energisk och otroligt rolig att jobba med. Hennes fysiska, psykiska och rastypiska utveckling har utvisat att hon kommer att ingå i vårt framtida avelsarbete. Moa har redan i unga år rest en hel del och har utvisat med råge att hon bemästrar såväl utställnings och tävlingsmiljöer, hon är totalt oberörd av allt runt henne - det är lätt att falla för denna roliga älskvärda "tokfian"

Mc Marra's Tomboy Twister - Troja

Du är anledningen till att jag startade min kennel, vilket inte alls var planen från början. Men med mentorer och stöd från familjen - blev det ju hur bra som helst på alla plan!!

 

Troja är en UNDERBAR hund med ett STORT hjärta hon är en FANTASTISK hund. Vacker som få, snäll och så himla rolig. Troja är verkligen min hund vi har växt ihop på så många sätt och min ständiga följeslagare. Vi tränar agility, vi har haft fantastiska utmaningar och upplevelser som vi klarat tillsammans i utställningsvärlden och vi vallar tillsammans. Troja är en supermamma till hennes valpar utan stress eller några konstigheter och hon har lämnat 3 kullar, där alla är friska och krya individer som skänker mycket glädje och några gråa hår hos deras ägare (precis som det ska vara). Troja har en utmärkt motor och hänger med på allt vi gör. Hon är klok och ser till att alla i familjen mår väl. Hon är verkligen världens bästa Troja.